Vuur & ijs

Vuur & ijs

Enerzijds snakken we naar verkoeling als de zon volop schijnt. Dan is het heerlijk als we een goede hoeveelheid home-made ice-tea klaar hebben staan.
De pure smaak van thee, evenwichtig gecombineerd met verse kruiden, zure of zoete vruchten en veel ijs, zorgt namelijk voor de ultieme verfrissing op warme dagen.

Anderzijds willen we ons verwarmen als de zon ondergaat om dat zomerse gevoel zo lang mogelijk te rekken.
Een Lapsang Souchong bijvoorbeeld, een zwarte thee waarbij de theeblaadjes gerookt werden over harsrijk naaldhout, geeft je behaaglijkheid en warmte tijdens lange kampvuuravonden onder een heldere sterrenhemel.

Proef van ons zomers aanbod en laat je inspireren door onze ice-tea-recepten.

Recepten:

Ice tea 'Fris en Monter'

  • Blue Butterfly ice-tea
  • Cold brew green tea - mint - lemon
  • Granita van groene thee
  • Iced London Fog

Ingrediënten: (1 liter)

2 el vruchtenmelange fris en monter

300 ml kokend water

10 ijsblokjes

koud water

gembersiroop

sap van 1 citroen

een takje verse citroenmelisse en rood fruit om te garneren (rode bessen, aardbeien, frambozen, kersen, ...)

eventueel enkele extra ijsblokjes

Bereiding:

Doe de vruchtenmelange los of in een zeefje in een theepot en overgiet met 300ml kokend water.

Laat 10 minuten trekken.

Doe de ijsblokjes in een maatbeker en giet de warme, gezeefde vruchteninfusie over de ijsblokjes, waardoor deze gaan smelten.

Vul op tot 1 liter met koud water.

Breng op smaak met citroensap en gembersiroop.

Zet nog even voor het serveren in de koelkast.

Garneer met vers fruit, een takje citroenmelisse en ijsblokjes.