Over THEEmuze

Slider

Eerst was er de klei, dan de thee.

Ondertussen zijn beiden niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Mooi en degelijk serviesgoed kan de pure en fijne smaken van kwaliteitsvolle thee, mits goed gezet, heerlijk tot zijn recht laten komen.

Of is het andersom?

Het geheel maakt in ieder geval theedrinken tot een beleving en kan, hoe bescheiden of simpel ook, telkens een feest voor al onze zintuigen betekenen.

THEEmuze wil je graag op weg helpen in deze beleving.

Als gediplomeerde theesommelier (opleiding bij IHK Bonn, Duitsland) heb ik voor THEEmuze een mooi assortiment samengesteld van zorgvuldig uitgekozen thees.
Thees met elk een eigen karakter: mild, geurig, fruitig, krachtig, gerijpt, gerookt, aards, kruidig, ... zij zorgen steeds voor een complexe en tegelijkertijd pure smaakbeleving.
Ik vind het heerlijk om intens met geuren en smaken bezig te zijn, deze te analyseren, te combineren en te zoeken naar de optimale bereidingswijze van elke thee, geïnspireerd door het moment, de seizoenen, het gezelschap, ...
Tijdens theeproeverijen geef ik hierover graag uitleg en advies.

Als pottenbakker (opleiding bij verschillende pottenbakkers en bij Syntra Limburg) en door mijn opleiding als architect zoek ik steeds naar een esthetische beleving van het theedrinken.
Vanaf het kneden van de klei tot het aankleden van een uitnodigende tafel zijn alle handelingen even boeiend en uitdagend voor mij.
Het theedrinken wordt gedragen door een samenspel van licht, ruimte, texturen en tactiliteit van materialen.
De thee zelf en de eeuwenoude theeculturen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron tijdens mijn creatief proces, waarbij ik streef naar een eigentijdse uitstraling en beleving van mijn creaties.

Profiel Iris Weichler THEEmuze

In oktober 2019 nam ik deel aan de TEA MASTERS CUP BELGIUM, een wedstrijd waarbij theesommeliers het tegen elkaar opnemen om een door de organisatie gekozen thee en een zelf gekozen thee voor een jury te bereiden en te serveren.

Ik behaalde hiermee de EERSTE PRIJS in de categorie TEA PREPARATION.

De reis naar China die daaruit voortvloeide, en daarmee ook de deelname aan de TEA MASTERS CUP INTERNATIONAL is wegens de corona-crisis on hold gezet.
Ik hoop dat de omstandigheden zich wereldwijd positief ontwikkelen en dat ik hier binnenkort een reisverslag zal kunnen neerschrijven.
(foto: SommelierT)

Tea masters cup belgium

THEEmuze voor de HORECA

Dankzij een breed smakenpalet kan thee uitstekend harmonieren met een culinair gerecht of een perfecte afsluiter zijn van een heerlijke maaltijd.

Thee kan door zijn veelzijdigheid de chefkok van vandaag op heel wat manieren inspireren en tot verrassende creaties leiden.

Wilt u zich met uw horecazaak onderscheiden door een originele theekaart of uw cliënten een unieke thee-ervaring aanbieden,
dan bent u bij THEEmuze aan het juiste adres.

Ook wat de esthetische kant van het theedrinken en het tafelen in het algemeen betreft, kan THEEmuze met haar aanbod aan handgemaakt gebruikskeramiek uw zaak extra troeven bieden.

Indien u advies op maat voor uw restaurant wenst, aarzel niet om mij te contacteren:

014- 23 38 55 of stuur een mail