Over THEEmuze

Slider

Eerst was er de klei, dan de thee.

Ondertussen zijn beiden niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Mooi en degelijk serviesgoed kan de pure en fijne smaken van kwaliteitsvolle thee, mits goed gezet, heerlijk tot zijn recht laten komen.

Of is het andersom?

Het geheel maakt in ieder geval theedrinken tot een beleving en kan, hoe bescheiden of simpel ook, telkens een feest voor al onze zintuigen betekenen.

THEEmuze wil je graag op weg helpen in deze beleving.

Als gediplomeerde theesommelier (opleiding bij IHK Bonn, Duitsland) heb ik een mooi assortiment samengesteld van zorgvuldig uitgekozen thees.
Thees met elk een eigen karakter: mild, geurig, fruitig, krachtig, gerijpt, gerookt, aards, kruidig, ... zij bezorgen je een complexe maar tegelijkertijd pure smaakbeleving.
Ook wat bereidingswijzen betreft wil ik je graag adviseren zodat je optimaal kan genieten van je thee.

De pottenbakker (opleiding bij verschillende pottenbakkers en bij Syntra Limburg) in mij zoekt dan weer naar een esthetische beleving van het theedrinken.
Vanaf het kneden van de klei tot het aankleden van een uitnodigende tafel zijn alle handelingen even boeiend en uitdagend voor mij.
De thee zelf en de eeuwenoude theeculturen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron tijdens mijn creatief proces, waarbij ik streef naar een eigentijdse uitstraling en beleving van mijn creaties.

Profiel Iris Weichler THEEmuze

GOEDE THEE INSPIREERT

voor THEEmuze (pottenbakkersatelier Klei&Kom) creëer ik uniek theekeramiek, stuk voor stuk handgemaakt op de draaischijf, met veel liefde voor de thee