Over THEEmuze

Eerst was er de klei, dan de thee.

Ondertussen zijn beiden niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Mooi en degelijk serviesgoed kan de pure en fijne smaken van kwaliteitsvolle thee, mits goed gezet, heerlijk tot zijn recht laten komen.

Of is het andersom?

Het geheel maakt in ieder geval theedrinken tot een beleving en kan, hoe bescheiden of simpel ook, telkens een feest voor al onze zintuigen betekenen.

THEEmuze wil je graag op weg helpen in deze beleving.

Als theesommelier (opleiding bij IHK Bonn, Duitsland) heb ik voor THEEmuze een mooi assortiment samengesteld van zorgvuldig uitgekozen thees.
Thees met elk een eigen karakter: mild, geurig, fruitig, krachtig, gerijpt, gerookt, aards, kruidig, ... zij zorgen steeds voor een complexe en tegelijkertijd pure smaakbeleving.
Ik vind het heerlijk om intens met geuren en smaken bezig te zijn, deze te analyseren, te combineren en te zoeken naar de optimale bereidingswijze van elke thee, geïnspireerd door het moment, de seizoenen, het gezelschap, ...
Tijdens theeproeverijen geef ik hierover graag uitleg en advies.
In de winkel en webshop van THEEmuze bied ik, naast mijn zelf gecreëerde theekeramiek, eigen thee/kruiden- creaties en een selectie van kwalitatieve thees aan .

Als pottenbakker (opleiding bij verschillende pottenbakkers en bij Syntra Limburg) en door mijn opleiding als architect zoek ik steeds naar een esthetische beleving van het theedrinken.
Vanaf het kneden van de klei tot het aankleden van een uitnodigende tafel zijn alle handelingen even boeiend en uitdagend voor mij. Het theedrinken wordt gedragen door een samenspel van licht, ruimte, texturen en tactiliteit van materialen.
De thee zelf en de eeuwenoude theeculturen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron tijdens mijn creatief proces, waarbij ik streef naar een eigentijdse uitstraling en beleving van mijn creaties.
Door het geven van cursussen en workshops wil ik mijn ervaringen, kennis en passie rond het pottenbakken en het materiaal klei graag delen met anderen.

Als coach (opleiding Essential Coaching bij Your Coach en opleiding Coaching voor Hoogsensitieve personen bij CoachClinic) wil ik nog een stap verder gaan en diegenen begeleiden die willen werken aan hun persoonlijke groei. Die met behulp van creatieve impulsen, hetzij met klei, hetzij met andere kunstzinnige expressiemogelijkheden, hun grenzen willen verleggen, vastgeroeste patronen willen doorbreken en dichter bij hun kern willen komen.

Als mindfulnesscoach (CvA) bied ik met theemeditaties of THEEcirkels een zinvolle en deugddoende beleving aan. In combinatie met de opleiding voor het bespelen van de gong (Boventoon) en mijn ervaringen in het bereiden van thee, wil ik deze meditatieve momenten meer diepgang geven.

Profiel Iris Weichler THEEmuze

In oktober 2019 nam ik deel aan de TEA MASTERS CUP BELGIUM, een wedstrijd waarbij theesommeliers het tegen elkaar opnemen om thees voor een jury te bereiden en te serveren. De uitdaging was om de thees optimaal tot hun recht te laten komen, met bijzondere aandacht voor de smaak, de aroma's en de manier van bereiden van de thees.

Ik behaalde hiermee de EERSTE PRIJS in de categorie TEA PREPARATION.

(foto: SommelierT)

Tea masters cup belgium

THEEmuze voor de HORECA

Dankzij een breed smakenpalet kan thee uitstekend harmonieren met een culinair gerecht of een perfecte afsluiter zijn van een heerlijke maaltijd.

Thee kan door zijn veelzijdigheid de chefkok van vandaag op heel wat manieren inspireren en tot verrassende creaties leiden.

Wilt u zich met uw horecazaak onderscheiden door een originele theekaart of uw cliënten een unieke thee-ervaring aanbieden,
dan bent u bij THEEmuze aan het juiste adres.

Ook wat de esthetische kant van het theedrinken en het tafelen in het algemeen betreft, kan THEEmuze met haar aanbod aan handgemaakt gebruikskeramiek uw zaak extra troeven bieden.

Indien u advies op maat voor uw restaurant wenst, aarzel niet om mij te contacteren:

014- 23 38 55 of stuur een mail