Ingrediënten: (voor ongeveer 30 stuks)
180g bloem
250g amandelmeel
100g suiker
250g koude boter
1 ei
2 tl Matcha
een snuifje zout
5 el rode bessen gelei
extra bloem om het deeg uit te rollen
gereedschap: deegrol, 1 grote en 1 kleine hartvormige koekjesuitsteekvorm, bakpapier
Bereiding:
Doe het bloem, amandelmeel, suiker, het snuifje zout en het gezeefde Matchapoeder in een kom en meng.
Voeg de koude boter in kleine blokjes toe, alsook het ei en kneed alles goed door tot een mooie egale deegbal.
Laat het deeg, ingepakt in folie, min. 2 uur rusten in de koelkast.
Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de deegbal uit tot een dikte van ongeveer 4 mm.
Steek hartjes uit het deeg. Uit de helft van de hartjes een kleiner hartje uitsteken.
Leg de hartjes op bakpapier en bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Controleer op tijd en laat ze niet te bruin bakken, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Laat de hartjes afkoelen op een rooster.
Verwarm de rode bessen gelei in een kookpotje en smeer 1 kant van een vol hartje hiermee in. Leg er onmiddellijk een hartje met een kleiner, uitgestoken hartje op.
Serveer met een lekker opgeschuimde, pure Matcha of met een tasje THEEmuze(tte) PASSION.