De kleur van de LENTE

De kleur van de LENTE

Vind hier een selectie van onze thees, kruidenmelanges, recepten, geschenkideeën en keramiek om de lente te verwelkomen.

 

Recepten:

THEEeieren

  • THEEzout
  • Ochazuke

Ingrediënten:

4 hard of zacht gekookte eieren

2 el soyasaus

1 el mirin (rijstwijn)

2 laurierblaadjes

2 steranijs

ongeveer 20 zwarte peperbolletjes

1 kaneelstokje

2 cm verse gember in stukjes of geraspt

2 el zwarte thee Nam Lanh OP of voor een gerookt effect Lapsang Souchong

water

Bereiding:

Breek de schil van de gekookte eieren voorzichtig met de bolle kant van een eetlepel of door de eieren zachtjes op het aanrecht te kloppen.

De schil moet er helemaal gekrakeleerd uitzien.

Maak een marinade door alle ingrediënten in een pot te doen en breng aan de kook.

Leg de eieren met de gebroken schil in de marinade, zet het vuur uit en laat de eieren enkele uren in de marinade trekken.

Neem de eieren uit de afgekoelde marinade, schil de eieren en gebruik ze als decoratieve en smaakvolle noodle-topping, bijgerecht, ontbijt, ...