
Ingrediënten
1 kopje basmatirijst
1 vel nori (zeewier)
1 tl wit en 1 tl zwart sesamzaad
lente- ui
Japanse groene thee (bv. sencha kurumi, matcha-iri-genmaicha, kukicha)
(maar ook de Zuid-Koreaanse Korea Jeju Sejak Durin is uiterst geschikt)
Toppings naar keuze: ingelegde gember, wasabi, umebushi, zalm, gefrituurde uien …
Bereiding
Kook de rijst volgens productaanwijzingen.
Bereid de thee volgens de instructies op de verpakking of zoals jij hem het lekkerst vindt.
Snij van het nori- vel enkele dunne reepjes.
Rooster de sesamzaadjes kort in een hete pan.
Snipper de lente- ui in stukjes.
Doe de rijst in een diepe kom en schik de nori- reepjes, sesamzaadjes en lente- ui als topping op de rijst.
Serveer en giet voorzichtig de thee over de rijst.
Met de toppings kan je naar hartenlust variëren.