Feest!

Feest!

De koude buiten, de gezelligheid binnen - daar mag een verwarmende thee natuurlijk niet ontbreken.

Thee kan niet alleen deugd doen, het kan ook bv schitteren in een feestelijke cocktail, een volwaardig alternatief bieden voor wijn tijdens het feesteten, verwerkt worden in gebak en zoveel meer.

Laat je inspireren door onderstaande recepten en producten van THEEmuze.

En als de drukte je op een bepaald moment toch wat veel wordt, creëer dan je eigen rustmoment of ritueel met je favoriete thee of kruidenmelange en geniet.

Recepten:

Cocktail DELIGHT magnolia flip

  • Matcha-marsepein
  • Kerstkoekjes met Matchatopping
  • CHAI classic
  • Punch

Ingrediënten:

75 ml afgekoelde THEEmuze(tte) DELIGHT magnolia infusie

20 ml vlierbloesemsiroop

20 ml versgeperst, gezeefd  citroensap

50 ml Saphir Bombay gin

1 eiwit

ijsblokjes

een champagneglas, coupette- of flute-vorm

Bereiding:

Bereid de Delight magnolie infusie volgens het advies op de verpakking en laat afkoelen.

Koel het champagneglas voor met enkele ijsblokjes.

Doe het eiwit en citroensap in een cocktailshaker en shake stevig gedurende 5 seconden.

Voeg daarna de infusie, vlierbloesemsiroop, gin en enkele ijsblokjes toe aan het eiwitmengsel en shake nogmaals gedurende 10 seconden.

Verwijder het ijs uit het glas en giet de cocktail doorheen een zeef in het champagneglas.